Saturday, November 23, 2013

Φρόντισε τα χέρια σου όσο το πρόσωπό σου (είναι αυτά που κάποτε θα προδώσουν την ηλικία σου!)




Έχεις δει κάτι όμορφες πενηντάρες που όμως έχουν χέρια ταλαιπωρημένα, με ρυτίδες και κηλίδες; Αν ναι, φταίει που όταν φρόντιζαν την επιδερμίδα του προσώπου τους, είχαν αδιαφορήσει για τα –όπως νόμιζαν ανθεκτικά- χέρια τους.

Μη ξεχνάς, όμως, ότι η ηλιακή ακτινοβολία καταστρέφει το κολλαγόνο το οποίο διατηρεί την επιδερμίδα σου σφριγηλή και ελαστική. Και μην ξεχνάς επίσης ότι με το πέρασμα του χρόνου η επιδερμίδα λεπταίνει και τα χέρια σου δείχνουν... σαν σκελετωμένα.



Θα σου πρότεινα να τα φροντίζεις με προϊόντα που περιέχουν δραστικά συστατικά όπως ρετινοειδή, πεπτίδια και άλφα υδροξύ οξέα ( AHA) τα οποία θα βοηθήσουν να «κτιστεί» κολλαγόνο εσωτερικά και έτσι θα αυξηθεί το πάχος της επιδερμίδας. Αυτά τα συστατικά είναι πιθανό να εμπεριέχονται στη κρέμα που ήδη χρησιμοποιείς για το πρόσωπό σου -αν ναι, λοιπόν, χρησιμοποίησέ την και στα χέρια.

Διαφορετικά, πρέπει να επιλέξεις την κατάλληλη κρέμα χεριών, αναζητώντας ένα προϊόν το οποίο να έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυσικά έλαια τα οποία προστατεύουν και απορροφώνται καλύτερα από την επιδερμίδα. Επίσης οι βιταμίνες Ε και C βοηθούν στην αναγέννηση και την ανάπλαση της επιδερμίδας.

Μερικές ακόμα συμβουλές για νεανικά χέρια



-Φρόντισε όσο πλένεις τα χέρια σου να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό. Το πολύ κρύο αλλά και το πολύ ζεστό ευνοούν την αφυδάτωση του δέρματος.



-Κάθε φορά που κάνεις δουλειές στο σπίτι να φοράς γάντια ώστε να προστατεύεις τα χέρια σου από τις επιθέσεις των απορρυπαντικών.



-Το χειμώνα καλό είναι να φοράς πάντα γάντια όταν κυκλοφορείς έξω. Ο κρύος αέρας επιδεινώνει την κατάσταση της επιδερμίδας των χεριών σου



-Αμέσως μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών σου να χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα.



-Μία ή δύο φορές την εβδομάδα να κάνεις μάσκα χεριών. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα άπλωσε ένα πλούσιο στρώμα κρέμας και φόρεσε από επάνω λεπτά βαμβακερά γάντια.



-Μην ξεχνάς ποτέ την αντηλιακή σου. Κάθε εποχή να προστατεύεις την λεπτή επιδερμίδα των χεριών σου από τις επιθέσεις της ακτινοβολίας.



Σβήσε τις κηλίδες


Συνήθως μετά την ηλικία των 40 χρόνων, οι ενοχλητικές κηλίδες έρχονται και προστίθενται στα σημάδια της γήρανσης των χεριών. Η μείωση του ρυθμού παραγωγής μελανοκυττάρων προκαλεί ανομοιόμορφη κατανομή της μελανίνης στο δέρμα με αποτέλεσμα τη δημιουργία κηλίδων. Η καθημερινή αντηλιακή προστασία θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την εμφάνιση των καφέ κηλίδων.



«Η αντιμετώπιση των κηλίδων στα χέρια», τονίζει η Δερματολόγος Μαρία Μαυρίδου διευθύντρια στο κέντρο Ιατρικής Αισθητικής και Laser Νeotis «επιτυγχάνεται με το Fraxel Restore: Dual. Πρόκειται για τη κορυφαία τεχνολογία κλασματικής φωτοθερμόλυσης η οποία αντιμετωπίζει τις μελαχρωματικές βλάβες ενώ επίσης διεγείρει την ανάπλαση του κολλαγόνου και ανανεώνει τα επιδερμικά κύτταρα με ήπια μορφής απολέπιση. Σε σχέση με τα παλαιότερα lazer έχει γρηγορότερα αποτελέσματα, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα και η θεραπεία έχει μικρότερη διάρκεια και δίνει μεγαλύτερα αποτελέσματα
»




0

0 σχόλια:

Post a Comment