Wednesday, November 20, 2013

Σωστή Καθημερινή Φροντίδα Ανάλογα με τον Τύπο του Δέρματός σας!







Οι τύποι του δέρματος είναι τρεις: α) ξηρός, β) λιπαρός και γ) μικτός.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σε ποιόν τύπο δέρματος ανήκουμε, προκειμένου να επιλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα καθημερινής φροντίδας και περιποίησής του.

Για παράδειγμα, ένα καθαριστικό κατάλληλο για λιπαρά δέρματα ενδέχεται να ξηράνει και να ερεθίσει το ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, ενώ ορισμένες ενυδατικές κρέμες, καθαριστικά και είδη μακιγιάζ που περιέχουν λιπαρές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν εξογκώματα και σπυράκια σε ένα λιπαρό δέρμα.


Ξήρο Δέρμα

Η χρήση σκληρών καθαριστικών και ενυδατικών που δεν είναι αρκετά λιπαρά, αλλά και η διαδικασία της γήρανσης μπορεί να προκαλέσουν το συχνό “τράβηγμα” και την αίσθηση ξηρότητας στο δέρμα.

Γι’ αυτό το λόγο, επιβάλλεται η καθημερινή φροντίδα και η χρήση κατάλληλων προϊόντων, ιδίως όσο μεγαλώνει η ηλικία και οι ανάγκες μας για σωστή ενυδάτωση.
Καθαρισμός
Αν έχετε ξηρό δέρμα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα απαλό καθαριστικό.
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά τέτοια σε μορφή σαπουνιού, που περιέχουν μαλακτικές ουσίες (ελαιόλαδο, λανολίνη, κ.α.), σε κρέμες καθαρισμού και γαλακτώματα, αλλά και σε υγρά μαντηλάκια.
Μην πλένετε το προσωπό σας με σκληρά σαπούνια και καθαριστικά που περιέχουν κόκκους.

Ενυδάτωση
Στην περίπτωση του ξηρού δέρματος, η χρήση μιας κρέμας με πλούσια ενυδατικά συστατικά κρίνεται απαραίτητη.
Τα συστατικά αυτά επιβραδύνουν την απώλεια υγρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και εμποδίζουν την αφυδάτωση, όπως π.χ. το υαλουρονικό οξύ και η διμεθικόνη.
Αν δεν έχετε πρόβλημα ακμής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και λίγο ελαιόλαδο, κάνοντας επάλειψη πριν από τον ύπνο.
Αποφύγετε τη χρήση του κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί, παρόλο του ότι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό καλλυντικό προσώπου, δεν σας προστατεύει από τον ήλιο.

Προϊόντα μακιγιάζ
Επιλέξτε καλλυντικά που έχουν ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες.
Προτιμήστε λιπαρές βάσεις μακιγιάζ, κρεμώδη ρουζ και πούδρες που χαρίζουν λάμψη, χωρίς όμως να τονίζουν τις λεπτές και βαθιές ρυτίδες.

Αντιηλιακή προστασία
Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό σε όλη τη διάρκεια του έτους με δείκτη προστασίας SPF 15 και άνω ή μια ενυδατική κρέμα, η οποία θα περιλαμβάνει αντιηλιακά φίλτρα και αντιοξειδωτικά συστατικά.

Λιπαρό Δέρμα

Το να έχει κάποιος λιπαρό δέρμα θεωρείται προτέρημα, μιας και η λιπαρότητα αποτελεί το φυσικό λιπαντικό του δέρματος.

Αυτό γίνετε αντιληπτό με το πέρασμα του χρόνου, διότι αυτή η λιπαρότητα βοηθάει το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο και λιγότερο επιρρεπές στην πρόωρη γήρανση.

Όσο για την ανεπιθύμητη γυαλάδα στα μάγουλα και τη μύτη, μπορείς να την περιορίσεις, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα.

Καθαρισμός
Για τον καθαρισμό του προσώπου σας προτιμήστε μια μη λιπαρή λοσιόν ή ένα τζελ καθαρισμού για λιπαρά δέρματα.
Είναι λάθος να χρησιμοποιείτε σκληρά σαπούνια ή αλκοολούχα στυπτικά προκειμένου να εμποδίσετε τη έκκριση σμήγματος, αφού αυτά τα προϊόντα μπορεί με τον καιρό να αυξήσουν το πρόβλημα σας αντί να το μειώσουν, καταστρέφοντας έτσι την επιδερμίδα σας.
Άλλωστε, το σμήγμα αποτελεί τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος, γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να τρίβετε υπερβολικά το πρόσωπό σας.
Τέλος, αποφύγετε τα πολύ λιπαρά σαπούνια, τα γαλακτώματα και άλλα καθαριστικά που περιέχουν λιπαρές ουσίες, λανολίνη, κ.α.

Ενυδάτωση
Για τη σωστή ενυδάτωση του δέρματός σας, επιλέξτε ενυδατικά που περιέχουν υγραντικά συστατικά, π.χ. γλυκερίνη.
Αυτά τα συστατικά, έλκουν και συγκρατούν το νερό, και παγιδεύουν την υγρασία στο δέρμα σας, φροντίζοντας έτσι το πρόσωπο, χωρίς να δημιουργούν λιπαρή γυαλάδα.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια λοσιόν, η οποία περιέχει λιγότερα λιπαρά συστατικά, εμποδίζοντας έτσι το φράξιμο των πόρων.

Προϊόντα μακιγιάζ
Προτιμήστε μη λιπαρές βάσεις μακιγιάζ με ενυδατικά στοιχεία χωρίς έλαια, που απορροφούν τη λιπαρότητα και δεν εντείνουν το πρόβλημά σας.
Στην αγορά, θα βρείτε ειδικές βάσεις για make-up και πούδρες που καταπολεμούν τη γυαλάδα.
Φροντίστε να μην “παστώνετε” το πρόσωπό σας για να καλύψετε το σμήγμα και προτιμήστε το ρουζ σε πούδρα, και όχι σε κρέμα.

Αντιηλιακή προστασία
Άτομα με λιπαρό δέρμα θα πρέπει να επιλέγουν αντηλιακά χωρίς λιπαρές ουσίες.
Υπάρχουν ειδικά αντηλιακά που προστατεύουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία, εμποδίζοντας παράλληλα την έκκριση λιπαρότητας και σμήγματος, και τη δημιουργία σπυριών.

Μικτό Δέρμα

Όταν το δέρμα μας είναι μικτό, σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες περιοχές του προσώπου μας που είναι ξηρές και κάποιες άλλες που εμφανίζουν λιπαρότητα.

Επομένως, ενυδατώνουμε την ξηρή περιοχή, που βρίσκεται συνήθως στα μάγουλα και αντιμετωπίζουμε την λιπαρότητα σε περιοχές, όπως η μύτη το μέτωπο και το πηγούνι.

Η λιπαρή αυτή περιοχή -μέτωπο, μύτη, πηγούνι- είναι γνωστή και ως “Ζώνη Τ”.
Καθαρισμός
Στην αγορά θα βρείτε πολλά καθαριστικά ειδικά για μικτά δέρματα, επομένως δεν χρειάζετε να αγοράζετε διαφορετικά προϊόντα για τα διάφορα σημεία του προσώπου σας.
Συνήθως, στην ετικέτα αναφέρεται η ένδειξη “για κανονικά/μικτά δέρματα”.
Τα συγκεκριμένα καθαριστικά είναι απαλά με την ξηρή περιοχή του προσώπου και σκληρά με τις λιπαρές.
Στην περίπτωση που η ζώνη Τ είναι πολύ λιπαρή, δοκιμάστε μια ήπια στυπτική λοσιόν, αποφεύγοντας να την χρησιμοποιήσετε πάνω από μία φορά την ημέρα, γιατί το δέρμα σας θα αρχίσει να δείχνει σκασμένο και ξηρό.

Ενυδάτωση
Για τη σωστή ενυδάτωση του προσώπου σας, προτιμήστε πάλι μια κρέμα για κανονικά/μικτά δέρματα και επιμείνετε κυρίως στην ξηρές περιοχές, αποφεύγοντας την ήδη λιπαρή ζώνη Τ, γιατί ενδέχεται να βγάλετε σπυράκια.
Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια ειδική κρέμα στα μάγουλα, αλλά και γύρω από την ευαίσθητη και ξηρή περιοχή των ματιών, η οποία θα σας προσφέρει απαλή ενυδάτωση.

Προϊόντα μακιγιάζ
Καλό θα ήταν να δοκιμάσετε  μια βάση μακιγιάζ με ενυδατικά συστατικά.
Αν η ζώνη Τ εξακολουθεί να παραμένει λιπαρή, εφαρμόστε μια βάση για make up, η οποία δεν θα περιέχει λιπαρές ουσίες ή θα έχει ως βάση της το νερό, αφού πρώτα ενυδατώσετε καλά τις ξηρότερες περιοχές με μια κρέμα.
Το ρουζ μπορεί να έχει κρεμώδη υφή, μιας και στην περιοχή που το τοποθετούμε συνήθως χρειαζόμαστε έξτρα ενυδάτωση.

Αντιηλιακή προστασία
Η χρήση ενός αντηλιακού με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF15 είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση.
Προτιμήστε ένα μη λιπαρό προϊόν για την προστασία σας από την ηλιακή ακτινοβολία.





http://www.antigiransi.com

0 σχόλια:

Post a Comment