Friday, November 22, 2013

Φτιάξε λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα!


Νόστιμα, λαχταριστά και με εύκολη συνταγή, τα μπισκότα τριπλής σοκολάτας θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. 
Ο ποντικός με τον γαλάζιο φιόγκο μάς υποδέχεται σε έναν μαγικό χώρο του Cap Cap για να απολαύσουμε παγωμένη βουτυρομπύρα, να πιούμε μυστικά φίλτρα και να τσιμπήσουμε σπιτικές λιχουδιές. Με μια βόλτα θα κατάλαβεις ότι όλα τα αγαπημένα μας παραμύθια είναι συγκεντρωμένα σε έναν χώρο γεμάτο με τσαγιερά, φλιτζάνια, ζαχαρόπαστες, είδη ζαχαροπλαστικής, ραβδιά και άλλα μαγικά αντικείμενα. Μέχρι όμως να επισκεφτείς το Cap Cap, ο ηθικός αυτουργός, Δημήτρης Μεργούπης, μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για τα πιο λαχταριστά και σοκολατένια μπισκότα.
Μπισκότα τριπλής σοκολάτας!
Πριν κάνουμε οτιδήποτε βάζουμε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 190 βαθμούς
Πάμε στα υλικά τώρα
225 γραμμ. μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου
140 γραμμ. ζάχαρη ψιλή 
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
2 κουταλιές βανίλια 
250 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμ. κακάο 
1 πρέζα αλάτι
150 γραμμ. κουβερτούρα σε κομμάτια
100 γραμμ. λευκή σοκολάτα σε κομμάτια
100 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά και έπειτα το αυγό μαζί με τη βανίλια.
Φοράμε γαντάκια και συνεχίζουμε την παρασκευή του γλυκού μας με τα χέρια. Ναι ναι εκτός της γυναίκας και του ψαριού και το μπισκότο θέλει χέρι! Ρίχνουμε το αλεύρι σιγα σιγά και ομογενοποιούμε το υλικό. Προσθέτουμε το κακάο και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Συνεχίζουμε με τα κομμάτια σοκολάτας ανακατεμένα και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να ξεκουραστεί. Η ζύμη μας είναι υγρή. Μη σας ξενίσει αυτό! Με τη βοηθεια ενός κουταλιού τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί μας και ψήνουμε στους 190 για  10-12 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έτοιμα.
ΥΓ. Τα μπισκότα είναι μαγικά. Εξαφανίζονται στη στιγμή!




0

0 σχόλια:

Post a Comment