Saturday, November 16, 2013

Γιατί δεν είναι καλό να είσαι βαμμένη όταν γυμνάζεσαι;


Οι βαριές βάσεις, οι πούδρες και τα κονσίλερ οδηγούν σε κλειστούς πόρους.

Ακόμα και το ελαφρύ μακιγιάζ δημιουργεί προβλήματα από τη στιγμή που θα ιδρώσεις, λένε οι ειδικοί. Το μακιγιάζ στα μάτια - και ειδικά η μάσκαρα, ακόμα και αν είναι αδιάβροχη - αποτελεί κακή ιδέα διότι μπορεί να τρέξει και να μπει μέσα στα μάτια σου. Το ρουζ από την άλλη είναι εντελώς περιττό καθώς η άσκηση θα κοκκινίσει τα μάγουλά σου από μόνη της.



Μιας και οι πόροι σου ανοίγουν καθώς ιδρώνεις δε θέλεις να μπλοκάρεις τη δυνατότητα της επιδερμίδας σου να αναπνέει βάζοντάς της μακιγιάζ. Είναι, επομένως, σημαντικό να αφαιρέσεις το makeup σου πριν ξεκινήσεις την προπόνηση χρησιμοποιώντας κάποιο καθαριστικό που δεν ενοχλεί την επιδερμίδα σου. Επέλεξε κάποιο που δεν περιέχει θείο, δε θα στεγνώσει την επιδερμίδα σου λόγω του συχνού πλυσίματος και δεν περιέχει συνθετικά αρώματα που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στο δέρμα σου.



Αξίζει να γνωρίζεις ότι ο ιδρώτας από μόνος του δεν δημιουργεί σπυράκια στην επιδερμίδα σου, όπως μπορεί να νομίζεις. Αυτό που μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα είναι το να ακουμπήσεις με το πρόσωπο σε κάποιο όργανο (το οποίο έχουν χρησιμοποιήσει εκατοντάδες πριν από σένα) ή να σκουπιστείς με ένα ρούχο ή μία πετσέτα που δεν είναι εντελώς καθαρή. Φρόντισε να μην ακουμπάς το πρόσωπό σου πουθενά όταν γυμνάζεσαι αλλά ούτε και με τα χέρια σου και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.



Τι μπορείς να κάνεις πριν το γυμναστήριο για να νιώθεις πιο όμορφη..



1. Πιάσε τα μαλλιά σου σε μία αλογοουρά για να μη σε ενοχλούν κατά τη διάρκεια της προπόνησης και βάλε ένα απαλό λιπ γκλος για να έχεις την ψειδαίσθηση ότι είσαι βαμμένη.

2. Αν τα ρούχα που φοράς στο γυμναστήριο είναι γλυκούλικα και όχι οι παλιές φόρμες του αδερφού σου τότε σίγουρα θα νιώθεις πολύ πιο όμορφη και δε θα σε νοιάζει τόσο το makeup.

3. Το να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου πριν την προπόνηση δεν είναι καλή ιδέα καθώς δεν πρόκειται να απορροφηθεί η ενυδατική κρέμα και μπορεί να λιώσει και να τρέξει στα μάτια σου.



4. Αν γυμνάζεσαι έξω και ειδικά τις πρωινές ώρες θα χρειαστείς οπωσδήποτε αντηλιακό.




πηγή

0 σχόλια:

Post a Comment