Wednesday, November 20, 2013

ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ;


Στο πλαίσιο του ότι ο άνθρωπος είναι μυστήριο τρένο, φίλοι και συγγενείς κάνουν αμάν να δουν ένα πρόσωπο που αγαπάνε ζευγαρωμένο, αλλά όταν προκύψει το ευτυχές γεγονός, το ένα τους μυρίζει και το άλλο τους βρομάει. «Δεν σου ταιριάζει», «Δεν σου φέρεται εντάξει», «Σου αξίζει κάτι καλύτερο», «Πολύ κοντός/ στραβοκάνα/ σπαστικός» και πάει λέγοντας.

Πόσο επηρεάζονται τα ζώδια από τις κριτικές του περιβάλλοντός τους ως προς τη σχέση τους; Και εντέλει, παίζει αυτό κάποιο ρόλο στο «και ζήσαν αυτοί καλά» ή τους σαμποτάρει συστηματικά τον ανθόσπαρτο βίο; Ας το ψάξουμε, με σύμβουλο την αστρολογία…

ΚΡΙΟΣ

Για να το πούμε όσο πιο κόσμια γίνεται, ο Κριός γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη γνώμη των άλλων, άμα δεν συμφωνούν με το δικό του ερωτικό κόλλημα. Αν συμφωνούν, συμφωνεί κι εκείνος και είσαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Στην αντίθετη περίπτωση πάλι, εφόσον αγαπήσει το παιδί, όσο και να προσπαθεί να τον μαζέψει κάποιος καλοθελητής (ή κακοθελητής, διότι ο κόσμος είναι και κακός, μεταξύ άλλων), τσάμπα θα χαραμίζει τα λόγια του. Τώρα, αν εσύ είσαι το πρόσωπο που αγάπησε, τουλάχιστον δεν θα έχεις να ανησυχείς αν κάποιος του βάλει λόγια και σε σαμποτάρει. Μπορείς βέβαια να ανησυχείς για άλλα, όμως ας μη σου το χαλάσουμε από τώρα...

ΤΑΥΡΟΣ

Όσο και να μαίνονται οι κακίες για το αίσθημά του, ο Ταύρος βράχος. Συγνώμη δηλαδή, είδε και έπαθε να πείσει τον εαυτό του ότι αυτό το πρόσωπο είναι ό,τι καλύτερο του έχει προκύψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς (που, λόγια του κόσμου μην ακούς, θα σ’ αγαπώ και αν σ’ αρνηθώ να καώ, τα λοιπά). Δεν θα του το χαλάσετε τώρα εσείς, οι κακιασμένοι και ανέραστοι. Γιατί ο Ταύρος αργεί να πάρει μπρος, αλλά εφόσον σε αγάπησε, δεν σε ξε-αγαπάει εύκολα. Και οι σπόντες των άλλων γλιστρούν επάνω του σαν νερό πάνω στο τζάμι. Φτάνει βέβαια κι εσύ να είσαι «τζάμι» ως προς ένα βασικό ταυρίσιο προαπαιτούμενο: την ερωτική πίστη.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος θα αντιμετωπίσει τις επεμβάσεις και τους σχολιασμούς των άλλων στις ερωτικές του επιλογές σαν ευκαιρία για ένα καλό debate. Θα έχει τη απόλαυση να κλονίσει τις αντιρρήσεις τους (χα! Σας ρούμπωσα!) και να τους πείσει με ατράνταχτα επιχειρήματα για την ποιότητα της σχέσης του, την οποία θα διαφημίσει με σλόγκαν που θα ζήλευε ο πιο πετυχημένος διαφημιστής. Το κατά πόσον επηρεάζεται συναισθηματικά, είναι αντικείμενο ανάξιο συζήτησης. Θα αλλάξει γνώμη από μόνος του καμιά δεκαριά φορές την ημέρα, οπότε το τι λένε οι άλλοι δεν παίζει και σημαντικό ρόλο. Άλλωστε, το πείσμα και η αντίδραση είναι πάντα ένα καλό κίνητρο για τον Δίδυμο, ακόμα και στα αισθηματικά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος δεν επηρεάζεται από άλλους στα αισθηματικά του. Εκτός κι αν μιλά η μαμά, ο μπαμπάς, ο αδελφός του ή η γιαγιά, που μας άφησε χρόνους προ εικοσαετίας, αλλά μιλάνε τα μάτια της στη φωτογραφία. Μια σχέση που τον φέρνει σε κόντρα με το σόι του είναι κάτι που δεν θα το ευχόταν ούτε στον εχθρό του (μπα, σε δεύτερη σκέψη ίσως και να το ευχόταν). Όσο και να μεγάλωσε, να γέρασε, να άσπρισε, πάντα από μέσα του παραμένει το καλό παιδί που θέλει να του λένε «Μπράβο, Γιωργάκη, ωραία το έκανες». Διαφορετικά, η πίκρα του σήμερα, μα και αύριο μπορώ να σου πω, δεν θα έχει σύνορα.

ΛΕΩΝ

Τι έκανε λέει, δεν σας αρέσει το αίσθημα του Λέοντα; Και, συγνώμη δηλαδή, πότε ακριβώς σας ζήτησε τη γνώμη σας; Κι αν σας τη ζήτησε, ήταν για να του πείτε πόσο καλή επιλογή έκανε, κι όχι για να βγάλετε το φτυάρι και να αρχίσετε το θάψιμο. Αν πρόκειται να επηρεαστεί ο ίδιος από τα αρνητικά σχόλια; Με την καμία, εγγυημένα. Πρώτος εκείνος δείχνει ότι τιμάει τις επιλογές του (με την προϋπόθεση βέβαια ότι τον τιμούν κι εκείνες, μην ξεχνιόμαστε…). Κι οι υπόλοιποι, σκόπιμο είναι να ακολουθήσουν, αν θέλουν να τα πάνε καλά μαζί του. Όποιος δεν συμφωνεί, ας σιωπήσει για πάντα. Χωρίς να μιλήσει ούτε τώρα, εννοείται.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι δύσκολο να κλονίσεις την πίστη ενός Παρθένου στην ορθότητα της ερωτικής επιλογής του. Όχι επειδή έχει αφοσιωθεί στην αγάπη του με τον ζήλο χριστιανού πρωτομάρτυρα, αλλά πολύ απλά επειδή το έχει σκεφτεί και ζυγιάσει από τόσες μεριές, που αποκλείεται κάτι να του έχει διαφύγει. Κάτι από αυτά που αξιολογεί ως σημαντικά, βασικά, γιατί για τα υπόλοιπα, σκασίλα του μεγάλη και δέκα παπαγάλοι. Για κάθε λόγο κατά της σχέσης του, έχει έτοιμο τον αντίλογο. Αλλά, εδώ που τα λέμε, τι κάθεται και το κουβεντιάζει; Και πολύ σας πάει που άνοιξε αυτή τη συζήτηση, ορίστε μας τώρα, που θα του κάνετε και έλεγχο. Άντε να μην τα πάρει…

ΖΥΓΟΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα βασανιστήρια για έναν Ζυγό είναι να έχει αγαπήσει και ο περίγυρός του να του επιβεβαιώνει το ρητό ότι «η κόλαση είναι οι άλλοι», βάζοντάς του λόγια σε σχέση με το αίσθημα. Διότι αφενός επηρεάζεται, αφετέρου προτιμά να βρίσκεται μέσα σε μια χιονοθύελλα στα Ιμαλάια, παρά σε μια κατάσταση όπου οι μεν δεν γουστάρουν τον δε και ο ίδιος είναι στη μέση. Είπαμε, του αρέσει να συμφιλιώνει καταστάσεις, αλλά όχι και να πρέπει να εξηγεί γιατί τόσο πολύ αγάπησε. Γιατί να εξηγεί; Διότι είναι το στιλ του τέτοιο, να κάνει καλό promotion, ώστε όλοι σε πλήρη ομοφωνία να εγκρίνουν την αγάπη του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Και τι λόγο έχεις εσύ να εμπλέκεσαι στα αισθηματικά του Σκορπιού, για να έχουμε καλό ρώτημα; Υπονοείς κάτι παραπάνω από αυτά που λες; Και τι σημαίνει δηλαδή «δεν είναι αντάξιός σου», όχι εδώ θα τα ομολογήσεις όλα, με το νι και με σίγμα. Για να μη σου πει και με το ντάμπλγιου, γιατί είδε το μηνυματάκι που του έστειλες στα greeklish στο κινητό. Ο Σκορπιός θα δέσει στην καρέκλα με τον προβολέα στη μούρη όποιον έχει αντιρρήσεις για τη σχέση του και θα του κάνει κανονική ανάκριση. Ουαί και αλίμονο, αν οι εξηγήσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές. Ακολούθως θα κάνει και μια σκηνή στο ταίρι του, για προληπτικούς λόγους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι πιθανές αντιδράσεις του Τοξότη, αν κάποιος πάει να του βάλει λόγια κατά της σχέσης του, θα είναι οι εξής: Θα το διασκεδάσει και μετά θα πει κι εκείνος ένα ανέκδοτο που άκουσε τελευταία. Ή θα δει τη σχέση με καινούργιο ενδιαφέρον (τι μου λες, τέτοια πράγματα ο Λευτεράκης; Και δεν του φαινότανε). Ή απλώς δεν θα κάτσει να ακούσει, γιατί βαριέται τα κουτσομπολιά. Και του τη σπάει να ασχολούνται άλλοι με το καλό του, λες και δεν το ξέρει μόνος του. Α, και κάτι άλλο. Αν η σχέση του δεν τυγχάνει της εγκρίσεώς σας, ξέρετε τι έκανε η φοράδα στο αλώνι, δεν ξέρετε;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως μπαίνει σε δίλημμα όταν οι άλλοι τον κοντράρουν για το αίσθημά του. Από τη μια θέλει να διερευνήσει έναν προς έναν τους λόγους για τους οποίους η σχέση του μετρήθηκε και βρέθηκε… λειψή. Μπας και υπάρχει κάτι που δεν το πήρε χαμπάρι. Γιατί το πρόσωπο με το οποίο κυκλοφορεί είναι μια συνιστώσα του προσωπικού του γοήτρου και δεν μπορεί να εκτίθεται με μια λάθος επιλογή. Από την άλλη όμως, τον ενοχλεί να δίνει «πάτημα» για αρνητικά σχόλια και πολύ θα ήθελε να κόψει τον βήχα στους καλοθελητές. Αν η αντίδραση του περιβάλλοντος θα επηρεάσει τα συναισθήματά του; Όχι, δα. Απλώς, τι θα έλεγες να πηγαίνατε με χωριστά αυτοκίνητα;

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μερικοί δεν δίνουν δυάρα για τις αντιδράσεις του περιβάλλοντός τους για τη σχέση τους. Άλλοι το φέρουν βαρέως και προσπαθούν να συμβιβάσουν πρόσωπα και καταστάσεις. Ο Υδροχόος, πάλι, πολύ το φχαριστιέται. Βρίσκει την τέλεια ευκαιρία να σοκάρει, να εκπλήξει, να αναστατώσει. Να προκαλέσει την προσοχή, τελικά. Να κάνει την ανατροπή, να δώσει γροθιά στο κατεστημένο… Εντάξει, φτάνουν αυτά; Μια σχέση που δεν γίνεται αποδεκτή από το περιβάλλον του, με κάποια δική του λογική, δείχνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα, έστω και για τους λάθος λόγους. Αλλά, Υδροχόος είναι αυτός, πάντα θα βρει ένα τρόπο να κάνει τζουμ ταρατατζούμ με τις επιλογές του. Αυτός θα σ’ αγαπά και μη σε νοιάζει.

ΙΧΘΕΙΣ

Ο Ιχθύς θα ατενίσει με έκπληκτα, υγρά μάτια εκείνον που θα του μιλήσει αρνητικά για τη σχέση του. Θα ακούσει με μεγάλη προσήλωση και αυτοσυγκέντρωση (σπάνιο). Θα δείχνει ότι τα παίρνει πολύ στα σοβαρά. Θα προβληματιστεί για το τι να κάνει, και πώς θα συμβιβάσει την αγάπη του για τον έναν, με τα συναισθήματά του για τους πολλούς. (Η λογική κλασικά θα έχει πάει περίπατο). Θα κλαφτεί σε όποιον του αποκαλύπτει αυτή την τόσο σκληρή όψη της πραγματικότητας. Και αφού εκτονωθεί και παρηγορηθεί, θα τα ξεχάσει όλα και θα επιστρέψει στην αγκαλιά του αγαπημένου του προσώπου, και δεν τρέχει κάστανο. Ώχου πια, αρκετά του σκοτίσατε τον έρωτα.




0 σχόλια:

Post a Comment